9 Sınıf Kimya

Sponsorlu Bağlantılar

9. Sınıf Kimya Soruları ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Bu yazı 9 Sınıf Kimya ve 9 Sınıf Kimya Cevapları hakkında bilgiler içerir. Bu not umarım işinize yarar.


9. Sınıf Kimya Soruları

S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.
Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?
A) Homojenlik
B) Öz kütle
C) Kaynama noktası
D) Buhar basıncı
E) Öz ısı

S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;
I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.
II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması
III. Homojen yapılı olması
gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III

S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?
A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması
B) Asetonun buharlaşması
C) CO2 gazının suda çözünmesi
D) Kuru buzun süblimleşmesi
E) Buzun erimesi

S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?
A) Buzun erimesi
B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması
C) Kışın camların buğulanması
D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması
E) Islanan kişinin üşümesi

S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;
I. Homojendir.
II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha
yüksektir.
III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında
sıcaklığı artar.

Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III
D) I ve III E) I, II ve III

S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)
X -25 30
Y -5 78
Z 10 120

X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası
yukarıda verilmiştir.
Buna göre;
I. 25oC de üçü de sıvıdır.
II. Sıvı fazda en uçucu X dir.
III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.
Yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
D) II ve III E) I, II ve III

S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.
B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim
hareketi yapar.
C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük
olduğu haldir
D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.
E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri
Aynıdır.

S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;
I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.
II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı
o ortamın açık hava basıncından büyüktür.
III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.
Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I ve III

S.9 I. Saf değildirler.
II. Homojendirler.
III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin
toplamına eşittir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her
zaman doğrudur?
A) Yalnız I
B) I ve III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.
II. Çözücü miktarını artırmak.
III. Karıştırarak çözmek.
IV. Sıcaklığı artırmak.
İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki
çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?
A) Yalnız I B) Yalnız IV
C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV
E) II, III ve IV

S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde
Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde
Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde
X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil
ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi
seçenekte doğru verilmiştir?
X Y Z
A) Sıvı Gaz Katı
B) Katı Gaz Sıvı
C) Gaz Katı Sıvı
D) Katı Sıvı Gaz
E) Gaz Sıvı Katı

S.12 I. Sıvının yüzey büklüğü
II. Ortam sıcaklığı
III. Tanecikler arası çekim kuvveti
IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti
Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–
kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?
A) I ve II
B) I ve III
C) I, II ve III

S.13 I. Sıcaklık
II. Basınç
III. Temas yüzey hacmi
Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir
maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

S.14 I. Öz kütle
II. İçerdiği ısı miktarı
III. Esneklik katsayısı
IV. Hacim
Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı
değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III
D) I ve IV E) II,III ve IV

S.15 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?
A) Fotosentez
B) Kömürün yanması
C) Mumun erimesi
D) Yoğurdun ekşimesi
E) Asit çözeltisinin iletkenliği

S.16 I. Saf suyun elektrolizi
II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi
III. Besinlerin sindirilmesi
Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III

S.17 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve
sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?

A) Süblimleşme B) Esneklik
C) Donma noktası D) Genleşme
E) Öz ısı

Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,12-c,13-b,14-c,15-c,16-e,17-d

Etiketler:9 sınıf kimya 9 sınıf kimya cevapları 9 sınıf kimya soruları 9 sınıf kimya soruları ve cevapları 9 sınıf kimya sınav soruları 9 sınıf kimya test soruları 9 sınıf kimya testleri 9 sınıf kimya testleri ve cevapları 9 sınıf kimya yazılı soruları 9 sınıf kimya yazılı soruları ve cevapları çözeltilerle ilgili sorular çözünürlük ile ilgili çözümlü sorular çözünürlük ile ilgili sorular çözünürlük sorular çözünürlük soruları çözünürlükle ilgili sorular karışımlar ile ilgili sorular karışımlarla ilgili sorular kimya 9 sınıf kimya 9 sınıf soruları kimya 9 sınıf yazılı soruları kimya çözünürlük soruları kimya soruları 9 sınıf kimya soruları ve cevapları kimya yazılı soruları 9 sınıf
Sınıf (biyoloji): Sınıf (Latince Classis), (İngilizce Class), Eki : -opsida
Sınıf mücadelesi: "Sınıf mücadelesi" ya da "sınıf savaşımı" kavramını ilk olarak Karl Marx ele almış ve 1848 yılında Friedrich Engels'le birlikte kaleme aldığı Komünist Manifesto adlı eserde "Şimdiye kadarki bütün toplumların tarihi, sınıf savaşımları tarihidir" demiştir . Marx'a göre, kapitalizmde üretici pozisyonda bulunan ama bu pozisyonuna karşın üretim araçlarının burjuvazinin özel mülkiyetinde olmasından dolayı sömürülen işçi sınıfının, bu sömürüden kurtulması için burjuvazinin iktidarına son vermesi ve üretim araçlarını kamulaştırması gerekmektedir.
Taksonomi: Taksonomi (Grekçe ταξινομία < τάξις taksis, «düzenleme», ve νομία nomia, «yöntem») ya da sınıflandırma bilimi, canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipler.
Sınıf bilinci: Sınıf bilinci, siyasal ve toplumsal bir ögreti olarak Marksizm'de kilit kavramlardan birisidir. Bunun ardında hem bir sınıf teorisi hem bir İdeoloji teorisi ve hem de bir Tarih perspektifi sözkonus edilmektedir.
Kimyasal element: Element, aynı cins atomlardan oluşan ve kimyasal yollarla kendinden daha basit ve farklı maddelere ayrılamayan saf maddelere verilen isim.
Kimyasal tepkime: Kimyasal tepkime (kimyasal reaksiyon), iki veya daha fazla maddenin birbiri ile etkileşmesi sonucu kendi özelliklerini kaybederek yeni özellikte maddeler oluşturmasıdır.
Kimyagerler listesi: Kimyager (Kimya bilimci), Üniversitelerin Fen Fakülteleri'nin Kimya Lisans Bölümlerinden mezun olan; organik kimya, anorganik kimya, analitik kimya, biyokimya, fizikokimya gibi kimya bilimi konularında ileri düzeyde eğitim alan kimya bilimcilerdir.
Kimyasal formül: Kimyasal formül (bazen moleküler formül de kullanılır), bir kimyasal birleşiği oluşturan atomlar hakkında detaylı ve açık bilgi veren bir yöntemdir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir