Bağlaçlarla İlgili Test

Sponsorlu Bağlantılar
ali ama bana bile c size daha etti fuzuli insan kalbi solmaz tek tek ya yunus Bağlaçlarla İlgili Test Bağlaçlar Test de bağlacı ile ilgili testler bağlaçlarla ilgili t..

Türkçe Test (edat-bağlaç-ünlem)

SÖZCÜK TÜRLERİ (EDAT BAĞLAÇ ÜNLEM)

1.
1. Olumsuz şartlardan sanatçılar bile etkilenir.
2. Özgürlük kişiye göre değişen bir kavramdır.
3. Bilgiyle görgüyle olacak iş değil bu.
4. Ot yeşermeyecek kadar verimsizleşmişti toprağımız.
Numaralanmış cümlelerin hangisinde bağlaçvardır?
A)1 B) 2 C) 3 D) 4
*
2. “Göre” kelimesinin, diğer üçüne göre farklı bir işlev (fonksiyon) yüklendiği cümle hangisidir?
A) Bana göre, bu sınav için çok çalışmak gerek.
B) Bu kitaba göre dünya gittikçe ısınıyor.
C) Size göre bu maçı kim kazanır?
D) Yunus’un etkisi Fuzuli’ninkine göre çok daha geniş olmuştur.
*
3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Burası güzel bir yer, ama ıssız.” cümlesindeki “ama” bağlacının kullanımıyla özdeş bir kullanım vardır?
A) Kitabı alabilirsin ama okuyacaksın.
B) Çok gayret etti ama olmadı.
C) Az ama çok az yemeye çalış.
D) Buraya geleceksin ama tek başına.
*
4. “Aşkın güllen solmaz, lâkin ümit ile sulayanı olursa.” cümlesindeki “ile” sözcüğünün görev ve anlam bakımından özdeşi aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Kalbi ile kafasını işletebilen iyi insandır.
B) Sabırlı insan, hasmını tebessüm ile yener.
C) Heyecanlandığında eli ile ayağı birbirine dolaşır.
D) Ali kalemi ile defterini sınıfta unutmuş.
*
5. “Hem gezinti yaparız hem oradaki işlerimizi görürüz.” cümlesindeki altı çizili sözcüklerin türdeşi aşağıdakilerden hangisinde yoktur?
A) Ne beni aradı ne arkadaşını. im m
B) Ya ders çalışın, ya kitap okuyun.
C) Sevgiyle, özlemle annesinin yolunu gözlüyordu.
D) Bu işi Ali de Ayşe de yapabilir.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”, bağlaç olarak kullanılmıştır?
A) Ağaçlardaki yapraklar döküldü.
B) Dışarıdakiler! tek tek içeri getirdi.
C) Bu kitap benimkinden güzel.
D) Duydum ki bu resmi sen yapmışsın.

7. Bu hediyeleri, çocuklara dağıtmak için aldım.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “için” edatı bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?
A) Ona yardım etmek için her yola başvurmuşlardı.
B) Biz, bu üç elbise için yirmi milyon lira vermiştik.
C) Arkadaşları için katlanmadık fedakârlık bırakmadı.
D) Sizin için güzel şeyler söylemiyorlar.

8. “Yalnız” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde edat görevinde kullanılmıştır?
A) Onun, evde yalnız olduğunu öğrenince şaşırdım.
B) İhtiyar, uzun zamandan beri yalnız yaşıyordu.
C) Köylüler yalnız onun söylediklerini dinlerdi.
D) Size yardım ederim, yalnız siz de bana yardım edeceksiniz.

9. “Ancak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı türde kullanılmıştır?
A) Ancak beğendiğim kitapları okurum.
B) Koşuya ancak sağlıklı olanlar mı katılmalı?
C) Meyvelar ancak olgunlaştıklarında yenmelidir.
D) Vakit azaldı ancak işi bitirmek zorundayız.

10. Altı çizili kelimelerden hangisinin türü farklıdır?
A) Yine de sizinle gelmek istiyorum.
B) Yalnız seni soruyor bana, başkasını değil.
C) Evine gittik, ancak onu bulamadık.
D) Kitabı verebilirim, fakat çabuk getirirsen.

CEVAPLAR:1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.A 8.C 9.D 10.B

Etiketler:de bağlacı ile ilgili testler bağlaçlarla ilgili test bağlaçlar test bağlaçlarla ilgili sorular ünlem ile ilgili sorular bağlaç ile ilgili sorular edatlar ve bağlaçlar test edatlar ile ilgili sorular 6.sınıf edat bağlaç ünlem test 6.sınıf bağlaçlar bağlaç test 4.sınıf türkçe bağlaçlar de bağlacı testi edat ve bağlaçlarla ilgili testler ki bağlacı ile ilgili testler edat bağlaç ünlem 6.sınıf konu testi 6.sınıf türkçe bağlaçlar edatlar test edatlarla ilgili test bağlaçlar ile ilgili sorular
İlgili Taraflar: İlgili Taraflar (İng. Both Parties Concerned), ABD'li yazar J. D. Salinger'ın ilk kez 26 Şubat 1944'te Saturday Evening Postta yayınlanan öyküsü.
İlgili minör: İlgili minör, belli bir Majör gam ile aynı donanımı paylaşan natürel minör gama verilen isimdir. Herhangi bir Majör gamın ilgili minörünü bulmak için, o Majör gamın altıncı derecesini bulmak veya gama ismini veren notanın üç yarım ses gerisindeki notayı bulmak yeterlidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir