Düşündüren Bilmeceler Ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar
ama benden bile bir cevap daim elde hani ilk nolu seni seviyorum senin ya Düşündüren Bilmeceler Ve Cevapları Düşündüren Komik Sorular düşündüren sorular düşündüren bilmeceler ve cevapl..

Düşündüren Sorular

SORU:1

öyle iki sayı bulunki,birbiriyle çarpıldığında sonuç 1.000.000 olsun.ama bulduğunuz sayılarda sıfır rakamı olmayacak..

? . ? = 1.000.000

CEVAP: 64 ile 15625

SORU:2

1 3 4 7 sayıları ile 24 sayısını elde ediniz?

CEVAP: 7-4=3!=6 => 6x(3+1)=24

SORU:3

8 tane 8 rakamını kullanarak 1000 sayısına ulaşabilir misiniz?

CEVAP:

888+88+8+8+8=1000

SORU:4

Adamın biri 1950′de doğmuş 1975′de 83 yaşında ölmüş.bu sizce nasıl olur?

CEVAP:

Hastanede 1950 nolu odada doğup 83 yaşına geldiğinde 1975 nolu odada ölmüş

SORU:5

123456789 = 100 Sayıların arasına sade + ve – işaretleri koyarak 100 e eşitleyebilir misiniz?

CEVAP:

123+45-67+8-9
123+4-5+67-89
123-45-67+89
123-4-5-6-7+8-9
12+3+4+5-6-7+89
12-3-4+5-6+7+89
1+23-4+56+7+8+9
1+2+34-5+67-8+9

Akılda Biraz Soru İşareti,biraz Da Düşündüren Bir Yazı….

Hani hep istenir ya çok sevilmek, mümkün olduğunca çok sevilmek.. Hep istersiniz gözü sizden başkasını görmesin.. Hep istersiniz hep ilk siz olun.. İstersiniz ki, her şeyde ama her şeyde siz olun. gözünü ilk açtığında siz. kapatırken siz. Çok sevildiğiniz her daim söylenir yazılır.. Denir ki, hep sen ol her şeyde sen ille de sen ol bir benim ol benden başka kimse bakmasın sana benim gibi.. hatta şarkılar söylenir , şiirler yazılır.. intizar bile edilir. o kadar çok sevilir ki fakat hep bu kadar çok sevilmenin acı gerçeği vardır aslında ortada. o can yakıcı dudak bükücü cümle söylenmeye başlandığında mutlu olunan ama devamında ki cümlede gülen gözlerin yarıya indiği tamamlayıcı olan o cümle. “ama.! ” Seni seviyorum ama. , Seni istiyorum ama. , ben seninle bir ömür geçiririm ama.., senin için yaparım ama. senin için canımı bile veririm ama.. Vs..

Hiç bitmez bu ama’lar hem de hiç! Neden peki ? çünkü kimse koşulsuz sevemez de ondan sevmez demiyorum sevemez . ! Denir ki ” Sevgili” ye ey sevgili senin için yanarım , kor olurum, biterim, senin için her şey tüm bu yapılanlar, her şeyim sana feda olsun ey sevgili. Sevgilide sanır ki her şey hep kendisi için yapılıyordur.. Belki de gerçekte de öyledir.. kim bilir kim bilemez ?

İnsanların her zaman yaptıkları ilk yaptıkları hata şudur : Kendi başına gelmeyince anlamaz.. anlıyorum der, hak bile verir hatta; ancak yaşamadan hiç kimse kimsenin bulunduğu durumu asla anlamaz ve bilemez.. Bu maalesef böyledir.. Yanlış mı ? Hayır ! Denemesi bedava..

Hayat insanları hep istedikleri yere değil, olması gereken yaşanması gereken yerlere götürür..Biz ne kadar çok istesek de, bunun için çabalasak uğraşsak da yaşamamız gerektiği kadarını yaşarız.Bazen nankörlükle suçlanırız.. bazen nankörlükle suçlarız, bazen en çok seven biz oluruz, bazen en çok sevilen, bazen hak verirler, bazen çok kolay haksız görülebilirsiniz.. Peki hep çok seven mi kendini haklı görür ? Sevilen hep haksız mıdır ? Kalan hep iyidir de giden hep kötü müdür ? Neden hep madalyonun tek tarafından bakılırda, biraz çaba sarf edilip diğer tarafını çevirip bakma zahmetinde bulunulmaz ? İnsanlar niye iğneyi önce kendilerine batırmaz da hep karşı tarafa batırırlar çuvaldızı ? Bu sorulan sorular hiç bitmez . ama hiç .. !

Ama cevapları her zaman vardır ve basittir .. insanlar kendi egolarının kölesi olduğu sürece bu hep böyle devam eder, Ne zamana kadar .? Herkes yaşayıp görene kadar yani.. başına gelinceye kadar.

alıntı……..

Düşündüren İlginç Hikâye Vasiyet

VASİYET
Ölmek üzere olan yaşlı bir baba, yatağının başına üç oğlunu çağırarak onlara vasiyette bulunur:
- Oğullarım, ben öl?nce, birbirinize düşmemeniz için, size sahibi olduğum 17 deveyi paylaştırmak istiyorum. Miras olarak develerin yarısını büyük oğluma, üçte birini ortancaya, dokuzda birini ise küçük oğluma bırakıyorum.

Babalarının ölümünden sonra, mirası babalarının vasiyeti uyarınca paylaşmak üzere kardeşler bir araya gelirler. Fakat bir türlü işin içinden çıkamazlar. Mirası babalarının istediği gibi pay edemezler. Çünkü 17 sayısı ne ikiye, ne üçe, ne de dokuza bölünebilir.
- Bu işin üstesinden ancak k&öyün tecrübe ehli, yaşlı bilgesi gelir, diye düşünüp ona giderek danışırlar.

Bilge kişi;
- Benim bir devem var, onu da alıpp yeniden hesap yapın, der. Bu cömertliğe çok şaşıran oğullar, 18 deveyi pay etmeye girişirler. Önce ikiye bölerler, büyük oğul 9 develik payını alır. Sonra üçe bölerler, çıkan 6 deveyi de ortanca oğul alır. Daha sonra dokuza böldüklerinde 2 deveyi de küçük oğul alır. Ama, bütün develeri paylaştıktan sonra ortada fazladan bir deve kalır yine …
Oğullar bu duruma da bir çözüm getirmesi için yeniden yaşlı bilgeye başvururlar. Bilge kişi güler ve :
- İyi öyleyse, der. Sorununuzz çözümlendiğine göre ben de devemi geri alabilirim artık.
Bilge kişi bu hikâyede tıpkı “bilgi” gibi katalizör olarak olaya girer, çözümü sağladıktan sonra olaydan çıkar. Sorunu çözmede insanlara yardımcı olur, ama kendinden de bir şey eksilmez.

Gülmekten Öldüren Soru Cevaplar

cilgin felsefe hocasi 100 puanlik tek soruyu yanindaki sandalyeyi gostererek
sorar:
“bana bu sandalyenin varolmadigini kanitlayin!”

100 puan alan tek ki$inin cevabi ise sadece $udur:
“hangi sandalye “

ilkokul 3. sınıf..soru: ormanların faydalarını sayınız.
cevap: ormanların faydaları saymakla bitmez.
sonuç: tam not

Din hocası hz. muhammed ile hz.ali arasındaki bir diyalogu yazin demis. hani
kitapta geçen özlü sözler tarzında, yanıtlardan biri söyleymiş

hz.muhammed: günaydın ali
hz.ali : sana da günaydın muhammed nasılsın

seviye:üniversite
ders:eğitim felsefesi
sınav:bütünleme
sınav şu sorudan ibarettir:''bildiğiniz iki soruyu yazıp cevaplayınız.''
yanlız bir sorun vardır derse hiç devam etmemiş öğrenci dersin içeriğini hiç
bilmemektedir.dolayısıyla kendine sorabileceği iki adet soru da
bulamamaktadır. beyninin derinliklerinden,dönemin ilk dersine girdiğini
hatırlar.bu derste duyduğu cümleden de yeterli doneyi almış.

soru 1:ilk milli eğitim bakanımız kimdir
cevap:hasan ali yücel
soru 2:hasan ali yücel kimdir
cevap:ilk milli eğitim bakanımızdır.
işlem tamamlanmıştır…
sınav sonucu:100
(yaşanmıştır…)

soru; ahmet hasim'in en unlu eserlerinin toplandigi eserin adi nedir

cevap; best of ahmet hasim

Basit Ama O Kadarda Düşündüren Bir Soru:d

Şuanda burda herkesin yaptığı şey nedir ?

Etiketler:düşündüren sorular düşündüren bilmeceler ve cevapları düşündüren komik sorular dusunduren sorular düşündüren bilmeceler düşündüren bilmece çok düşündüren sorular düşündüren anlamlı sorular düşündüren mantık soruları düşündüren mantık soruları ve cevapları düşündüren sorular ve cevapları düşündüren ilginç sorular anlamlı sorular ve cevapları dusunduren sorular cevapları düsündüren sorular düşündüren sorular ilkokul dusunduren bilmeceler düşündüren zor bilmeceler ilginç düşündüren sorular

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir