Nesnel Ve Öznel Yargı Test

ama iyi ankara bence eminim gruba halk izi kitap nin pazar senin seviyorum seyfettin yara yeni yeri Nesnel Ve Öznel Yargı Test Öznel Nesnel Yargı Test 5 tane öznel cümle nesnel ve öznel yargı test özne..

5.sınıf Türkçe Testi Öznel Nesnel Yargı

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “nesnel” bir yargı vardır?

A) Eminim ki bu senin için çok önemlidir.

B) Sanatçının halk gözünde çok büyük bir yeri vardır.

C) Öğretmen etkinliği yaparken sınıfı üç gruba ayırdı.

D) Okunan her hikâye, insanı kendine biraz daha yakınlaştırır.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir

anlatım vardır?

A) O, iki katlı, bahçeli bir evde yaşıyordu.

B) Mahallemizde pazar, perşembe günü kurulur.

C) Akşam izlediğim film çok heyecanlıydı.

D) Yengemin yüzündeki yara izi çok belirgindi.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir yargı

vardır?

A) Okuduğum kitapta kısa hikâyeler var.

B) Kitap Ömer Seyfettin tarafından yazılmış

C) “Kaşağı” adlı hikâyeyi çok beğendim.

D) Bazı hikâyelerin konusu tarihten alınmış

4- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?

A) Bu kazağı beğeneceğini hiç zannetmiyorum.

B) Bisiklete binmeyi çok seviyorum.

C) Bir gün 24 saattir.

D) Bence gözlüksüz daha güzel oluyor.

5.Aşağıdakilerden hangisi nesnel bir yargıdır?

A) Şairin, sesini daha geniş kitlelere duyurabilmesi için dergilerde daha sık görülmesinde yarar var.

B) İyi bir romancı, şiir yazamaz; ama iyi bir şair, roman yazabilir.

C) En iyi tatil, ormanda yapılan tatildir.

D) Öykünün yanı sıra birçok şiir yazmış, bunlardan bazıları bestelenmiştir.

6.Aşağıdaki yargılardan hangisi nesneldir?

A)Yeni aldığım kitabı çok beğenmiş.

B)Ankara en güzel şehrimizdir.

C)Ankara Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentidir.

D)Arkadaşım çok üzgün görünüyordu.

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım söz konusudur?

A ) Son kitabında yine ilginç konulara değinmiş.

B ) Ülkemizin en yeşil bölgesi Karadeniz’dir.

C ) Soğuk bir günde bir bardak çay gibisi yoktur.

D ) Türkiye’nin en güzel kenti İzmir’dir.

8- Aşağıdakilerin hangisi “nesnel” bir yargı içermektedir?

A) Bence her şey insana, onun yorumuna bağlı.

B) Güzel günler görmek bizim elimizdedir.

C) Ne olursa olsun hayat yaşamaya değerdir.

D) Kurum yaptığı son toplantıda bütçesini açıkladı.

9- Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargıdır?

A) Türkü geleneksel edebiyatımızın ürünüdür.

B) Şiirlerini hece ölçüsüyle yazıyor.

C) Son şiir kitabı çok güzeldi.

D) Kitapta karamanlar yöresel ağızlarıyla konuşturulmuş.

10-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel değerlendirme yapılmıştır?

A) Bu eser Milli Mücadele dönemini anlatıyor.

B) Yazar, eserinde köy yaşantısını anlatmıştır.

C) Eleştirmenler bu eserle ilgili farklı görüşler ortaya koymuş.

D) İlginç doğa betimlemeleri,büyülü bir üslup kullanılmış.

11-Aşağıdaki cümlelerden hangisi öznel bir yargı içermektedir?

A) Mevsimlerden en güzeli sonbahardır.

B) Türkiye’nin başkenti Ankara’dır.

C) Haftada beş saat Türkçe dersi işliyoruz.

D) Sınıfın en uzun boylu çocuğu Emre’dir.

12-Aşağıdaki cümlelerden hangisi özneldir?

A) Herkes cumartesi günlerini sever.

B) Çocuklar basamakları hızla çıkıyordu.

C) İlkbahar geldiğinde ağaçlar çiçek açar.

D) Benzinli araçlar hava kirliliğine sebep olur.

13. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde nesnel bir anlatım vardır?

A)21 Mart ve 23 Eylül tarihinde gece gündüz süresi eşittir.

B)Baharda burası cennet kadar güzeldir.

C)Denizler, karalara göre daha geç ısınır ve daha geç soğur.

D)İki şehir arasındaki mesafe 100 km’ dir.

14)“ Öznel” bir anlatımın yapıldığı cümle hangisidir?

A) En çok aşk şiirlerini beğenirim.

B) Bazı şiirler şarkı gibi bestelenmiştir.

C) Mısra sonlarındaki ses benzerliğine uyak denir.

D) Didaktik şiir bir şeyler öğretmek amacıyla yazılır.

15- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir anlatım vardır?

A- Gelecek hafta tatile çıkıyoruz.

B- Kızılırmak uzun bir nehirdir.

C- Bu manzara ruhumu dinlendiriyor.

D- Bu şiirin konusu “doğa” dır.

16.Hangi Seçenekte öznel bir anlatım yoktur?

A-Çok güzel resim yapıyorsun

B-Bugün hava çok sıcak.

C-En güzel içecek çaydır.

D-Paris, Avrupa’da bir kent merkezidir.

17- Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargıdır?

A)Türkü geleneksel edebiyatımızın ürünüdür.

B)Şiirlerini hece ölçüsüyle yazıyor.

C)Son şiir kitabı çok güzeldi.

D)Kitapta karamanlar yöresel ağızlarıyla konuşturulmuş.

18.Aşağıdaki cümlelerden hangisi öznel bir yargıdır?

A)Annem bana bir fincan kahve veriyor.

B)Tez çalışmalarım için hazırlanıyorum.

C)Felsefe insan ufkunu geliştiren bir alandır.

D) Okullar bu hafta kapanıyor.

19.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznellik söz konusudur?

A)Kar yağdı mı çok güzel bir manzara ortaya çıkar .

B)Yüzünde yaşlanmanın verdiği izler vardı.

C)Yazarın ilk öykü kitabı “Ceviz Oynamaya Geldim Odana” dır.

D)Okullar eylül ayında açılır.

20) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir anlatım vardır?

A) Okulda öğretmenleri dinlemeliyiz..

B) Çin kalabalık bir ülkedir.

C) Şiir okumaktan çok hoşlanıyorum.

D) Yazar romanında kır yaşamına değinmiştir.

1. C

2. C

3. C

4. C

5. D

6. C

7. B

8. D

9. C

10. D

11. A

12. A

13. A

14. A

15. C

16. D

17. C

18. C

19. A

20. C

Etiketler:5 tane öznel cümle nesnel ve öznel yargı test öznel nesnel yargı test öznel ve nesnel cümle ile ilgili test 5.sinif türkçe öznel nesnel yargılarla ilgili etkinlikler öznel ve nesnel cümlelerle çıkmış sorular öznel ve nesnel yargı test 5.sınıf öznel ve nesnel cümleler öznellik ve nesnellik ile ilgili test ağaç ve sen şiirinde 6 sınıf öznel ve nesnel cümleler 5. sınıf öznel yargı ile ilgili 20 tane cümleler öznel ve nesnel ile ilgili sorular 5.sınıf türkçe nesnel yargı 6.sınıf türkcede konu anlatım öznel nesnel 10 nesnel cümle 4.sınıf örnek öznellik nesnellik 4. sınıf nesnel öznel sorular 10 tane 6. sınıf nesnel yargıyla 4. sınıf cümle öznel nesnel yargılarla ilgili sorular 10 tane öznel 10 tane nesnel yargı bilgisi
Nesne Yönelimli Programlama: Nesne yönelimli programlama (NYP), (İngilizce:Object Oriented Programming) özetle bir bilgisayar programlama yaklaşımıdır.
Nesne: Nesne, belirli bir ağırlığı ve hacmi olan her türlü cansız varlık, şey, obje. Nesne sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir:
Nesnellik: Nesnellik, yaygın olarak her tür öznel etki ve öğelerden bağımsız olabilme durumunu ifade etmek icin kullanılan bir terimdir.
Nesnel bilgi: Bilginin nesnel olarak varolabildiği düşüncesinden ileri gelen kavramlaştırma. Felsefe tarihi içerisinde her farklı felsefe okulu ya da eğilimi, bu düşünceyi bir şekilde ele almış, ve genelde de kendi felsefi konumunu bu bilginin olanaklılık zemini olarak ileri sürmüştür.
Yargıtay: Yargıtay, bazı ülkelerin yargı sistemlerine bulunan en üst düzey mahkemedir. Bu tür yargı sistemlerine son inceleme mercii Yargıtay'dır.
Hâkim (hukuk): Hâkim günümüzde mahkemelerde davaları karara bağlayan, adalet dağıtan kişi, yargıç.
Yargıtay (Türkiye): Yargıtay, Türkiye'nin altı yüksek yargı organından birisidir. Adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı (Türkiye): Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; Yargıtay Başkanlığı'na bağlı bir birimdir. Şuanki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'dır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir