Temel Bilgisayar Soruları Ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar
192 adsl ama anakart bir cevap ekran ilk internet explorer konu magic ram 256 soru bankasi tane temel veya yeni Temel Bilgisayar Soruları Ve Cevapları Temel Bilgisayar Sınav Soruları temel bilgisayar soruları temel bilgisayar sorular..

Bilgisayarın Temel Soru Ve Cevapları

SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar)

:::::::::::::: SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar) :::::::::::::::

Arkadaşlar konu altına yardım için mesaj yazmayınız size yardımcı olmak isterdim ama olamam. nedeni sürekli nette değilim

Arkadaşlar bilgisayarla ve internetle ilgili örnek soru cevaplarla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Şimdilik soru & cevap sayısı ( 294 )

SORU: bilgisayarı yeni aldım ram’ım 256 ama bilgisayarın ozelliklerinde 192 gorünüyor ne yapmalıyım?

CEVAP:Kullandığınız anakart paylaşımlı ekran kartı özelliğinden dolayı fiziksel belleğiniz ( RAM ) 256 – 192 = 64 mb kadarlık bir kısmını ekran kartına sağlamaktadır.

SORU: İnternet explorer porgramı ile sörf yaparken açılışta şifre koyabilirmiyiz?

CEVAP:Internet explorer da açılışa şifre koymak mümkün değil fakat sitelere yasak izin ayarlaması sırasında şifre sordurabilirsiniz, fakat ilk açılışta şifre istiyorsanız Netscape 8 versiyonunda kullanıcı tanımlama ve şifre giriş ekranı bulunmaktadır.

SORU: Bilgisayarımda 3 tane disk var c,d,f olmak üzere ben c ve d disklerini birlestirmek istiyorum bunu hangi program ile nasıl yapabilirim?

CEVAP:Bu işlem için Partiton magic programını kullanabilirsiniz.

SORU:bilgisayarımı her açtığımda windows güvenlik uyarısı çıkıyor.bu uyarının her, pc mi her açtığımda çıkmaması için ne yapmalıyım.

CEVAP:Karşılaştığınız uyarı sizi bilgilendirme amaçlıdır, güncel olmayan anti virüs programı, kapalı olan firewall veya otomatik update ile ilgili olan uyarılar sisteminizin güvenliği için size bilgi verir.

SORU:
Ben kotalı adsl kullanıcısıyım ve son 2 aydan beri kotam benim dışımda artıyor ozellikle geçen ay ne kadar dosyaya indirdiğimi tek tek yazmama rağmen netten kotama baktığımdan indirdiğimden daha fazla indirmiş gozukuyor acaba bunun sebebi nedir? hata turk telekomdan mı yoksa başkası benim hattıma mı giriyo sorumu cevaplarsanız sevinirim

CEVAP:Merhaba, konu ile ilgili ilk olarak size ADSL erişim şifrenizi değiştirmenizi öneririm ve telekoma konuyu bildirmenizi öneririm.

SORU: Pc dergilerinin verdiği cd ler gibi web sayfa açılışlı cd yapmak istiyorum Nasıl yapabilirim?

CEVAP:Bu işlem için kayıt edeceğiniz cd de autorun dosyası oluşturmanız gerekmektedir bunu da hazır bir cd de autorun ı inceleyerek oldukça basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

SORU: kurduğum bir programı kaldırdığımda program files içinde klasörü kalıyor. bu klasörü sildiğimde şöyle bir yazı çıkıyor: “klasör silinemiyor.dizin boş değil” bu klasörü nasıl silebilirim? bunun nedeni nedir?

CEVAP:Silmek istediğiniz dosyaya yazma hakkınız olduğundan emin olmalısınız ve salt okunur olmaması gerekmektedir, bu tür problemlerde en kesin çözüm F8 ile güvemli mod da açıldıktan sonra klasörlerin silinmesidir.

SORU:Bilgisayarımda media player 10 yüklü ama avi uzantılı vidyoları çalıştırmıyor alt tarafta codec bileşenleri yükleniyor diyor sonra yükleniren hata oluştu diyor ve sadece ses geliyor bu sorunumu nasıl çözebilirim…

CEVAP:Media Player ile açmak istediğiniz dosyalar için uygun codec yüklemelisiniz, size K-lite codec pack i tavsiye edebiliriz, yükleyeceğiniz codec lerden sonra bir çok dosya formatını çalıştırabilirsiniz

SORU: Xp kullanıyorum.tüm ofis programlarım açılmıyor.word programını veya diger programları açmaya çalışıyorum,yükleme başlıyor ve cd takın diyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.

CEVAP: Ofis programlarınız zarar gördüğün de veya farklı bir kullanıcı ile oturum açtığınızda (Kurulum yaptığınız kullanıcıdan farklı) ve ofis programını kurulumu bitirirken kurulum dosyalarını sil seçeneğinis seçtiğiniz durumda böyle bir hata alırsınız yapmanız gereken ofis kurulum cd sini tekrar sistemize takıp kurulumu tamamlatmaktır.

SORU:internet explorer’da bazı yazılar okunamayacak derecede küçük görünüyor.eskiden böyle değildi.nasıl çözebilirim.

CEVAP:Internet Explorer da görünüm menüsünden metin boyutu bölümünden yazı karakkter boyutunu değiştirebilirsiniz.

SORU: Bilgisayarımı açtığımda karşılama ekranında kullanıcı ismimin altında mail hesabımda mail olduğuna dair bir mesaj yazıyor. üzerine tıkladığımda msn mail hesabımı görüyorum. bunu kaldırmak için her türlü yöntemi denedim fakat başarılı olamadım. bu mesajın görülmemesi, bu özelliği kapatmak için ne yapmalıyım.

CEVAP:Karşılaştığınız işlem Msn messenger hesabınızla oturum açtığınızda ve kullanıcı adınızı şifrenizi kaydettirdiğinizde olabilir veya Outlook programı ile gerçekten gelen kutunuzda okunmamış e-posta var ise olur.

SORU: İnternet ortamından DİVX formatında nasıl film çekebilirim.

CEVAP:Internette isteğiniz için en uygun p2p programlarıdır, örnek Kazaa, emule DC++

SORU:benim internet hızım 512kpbs ben ayda 29.90 ytl ödüyorum 3gb sınırlı demek sadece dosya indirme boyutumudur.yani internete istedigim kadar baglanabilirmiyim teşekkürler

CEVAP:Sınırlı abolerde belirtilen sınır miktarı kadar veri alma hakkınız bulunmakta, 3GB sınırdan sonrası ek fatura olarak size gelmekte, gönderdiğiniz veri boyutu ise faturanıza yansımamaktadır.

SORU: fax nasıl yollaya bilirim bilgisayarım dan acaba beni yölendirirseniz sevinirim. xp kullanıyorum.

CEVAP:Bu işlem için fax modem kartınız olması gerekir ve faks programları kullanabilirsiniz veya windows bileşenlerinde microsoft fax ı etkinleştirebilirsiniz.

SORU:Ofisteki bütün bilgisayarlarda Win XP yüklü.. Bilgisayarlari aksam kapatip sabah geldigimizde bilgisayarlarin acildigini görüyoruz. Ayrica bir de telefon caldiginde aciliyor.. Bunu cözmenin yolunu söylerseniz sevinirim..

CEVAP:Karşılaştığınız sorun bilgisayara bağlı olan modemin wake on ring özelliğini desteklemesinden ve bu ayarın anakart güç seçeneklerinde etkin olmasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınız bu ayar açık oldugunda belirli bir telefon çalma sayısından sorna otomatik açılacaktır.

SORU:hem msn messenger hem de skyp 2.0 yükleyip kullansam birbirlerini etkilerler mi?

CEVAP:Hayır, bir problem yaşamazsınız ve aynı anda da kullanabilirsiniz.

SORU:fdisk nasıl cekilir fdisk cekmek sağlıklı mı? formatla arasındaki farkı söyleyebilirmisiniz?

CEVAP:Fdisk windows 2000 öncesi sistemlerde dos disketi ile bilgisayarı açıp sabit diski parçalara bölme veya ilk kullanım için formatlamadan önceki diskin bölümlendirilmesi işlemidir, Öncelikli yapılmaı gereken işlem fdisk işlemidir ve bütün diski bölümlendirmek için kullanılır, format ise bir bölümü veya bütün bölümleri üzerine veri yazılabilmesi için hazırlanması işlemidir.

SORU:bir hardiske hem linux hemde xp yüklenirmi

CEVAP:Tabiki farklı partition kullanarak hem windows hem linux kurmanız mümkündür

SORU:xp proğramı yüklü bilgisayar kullanıyorum.bilgisayarıma müzik cd si yüklemek istedim. mp3 formatındakileri yülkledim Ama trak formatındakileri yükleyemedim nasıl yükleye bilirim.

CEVAP:Müzik cd lerini yani içerisinde track olan cd leri direk kopyala yapıştır yapamazsınız, Şarkıları kopyalamak için mp3 e çevirebilirsiniz veya muzik cd lerini bilgisayarınıza kopyalayacak programlar kullanmanız gerekir, nero size bu konuda yardımcı olabilecek bir programdır.

SORU:Bilgisayarımda masaüstünde oluşturduğum klasöre kendi resmimi simge olarak atayabilirmiyim? Atarsam nasıl yapabilirim?

CEVAP:bahsettiğiniz icon yapma ile ilgili bir çok program var seçtiğiniz resimleri icon yapabiliyorsunuz veya kendiniz icon tasarlıyabiliyorsunuz size örnek olması için ” Icon Maker ” ı önerebilirim.

SORU:harici harddisk kutusu var. usb den taktığım harddiske işletim sistemi yükleyip ordan çalıştırmak istiyorum nasıl yapabilirim

CEVAP:USB portundan taktığınız diskleri boot edebilecek yani açma işlemini destekleyen anakartınız var ise sorunsuz birşekilde usb diskinizi işletim sistemi kurmak ve kullanmak amaçlı kullanabilirsiniz.

SORU:çift işletim sistemi kullanmak sağlıklı mı? ve ilerde sorun yaratabilirmi?

CEVAP:Çift işletim sistemi kurmanın herhangi bir zararı yoktur, farklı disklere kurduktan sorna normal bir şekilde çalışabilirsiniz.

SORU:bilgisayarın açılışına nasıl şifre koyarım?

CEVAP:Bilgisayarınız açılış sırasında Setup bölümüne (BIOS) girerek iç menülerden şifre ayarlanır, BIOS a girmek için DEL,DELETE,SPACE veya F2 gibi tuşlar kullanılır, anakartınızın modeline göre size uyarı olarak belirtilecektir.BIOS içerisinde security ile ilgili bir kısımdan şifre verebilirsiniz.Bu şifre ise iki şekilde olmaktadır. 1. yöntem BIOS a girişte şifre sorulmasıdır, 2.yöntem ise bilgisayar açılışında şifre sorulmasıdır.

SORU:bigisayarım kapalıyken modemimi açtığımda sorunsuz şekilde internete bağlanabiliyorum ama bilgisayarı açtıktan sonra açınca, sorun veriyor sınırlı bağlantı veya bağlantı hiç yok diyor sorun nedir?

CEVAP:Sınırlı bağlantı hatası DHCP sunucudan ip alınamadığı durumda meydana gelir, yani bilgisayarınız modeminizden ip adresi alamıyor demektir, bunu düzeltmek için bilgisayarınızı açtığınızda bağlantı özelliklerinde onar seçeneğini kullanabilirsiniz, bağlantıyı devre dışı yapıp tekrar etkinleştirebilirsiniz. bu işlemler ile tekrar ip alma isteği göndermiş olursunuz ve sorunuzu ortadan kaldırısınız.

SORU:Windows XP işletim sistemimde Sistem Geri Yükleme yi kapatmak istiyorum mümkünmüdür?

CEVAP:Bilgisayarım simge***n sağ tıklayıp özelliklerien geldiğinizde karşınıza gelen pencereden sistem geri yükleme sekmesinden istediğiniz yapabilirsiniz.

SORU:Bilgisayarımı açınca ve sürekli şu uyarıyı alıyorum msn content plus register alert your current trial is expired acaba bu uyarıdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP:Karşılaştığınız kullandığınız MSN content plus isimli programın geçici süreli versiyonunun kullanım süresinin dolduğunu gösteriyor, bahsi geçen programı kaldırdığınızda uyarı artık çıkmayacaktır.

SORU:internet explorerımın başlangıç sayfasını ”araçlar/internet seçenekleri”nden değiştiremiyorum başka nerden ve nasıl değiştirebilirim???

CEVAP:Sisteminize spy bulaştığı durumlarda bu ayar devre dışı kalmaktadır, yapılması gereken Spy temizleme programları ile bir temizlik yapmanızdır. Spybot Search&Destroy veya Microsoft Antispyware kullanabilirsiniz.

SORU:Silinmiş olan dosyalar tamamen harddisk’den silebilen bir program var mi?

CEVAP:İstediğiniz işlemleri yapabilcek programlara örnek Partition magic olabilir, program ile diskinizi fabrika formatı ile silebilirsiniz.

SORU:microsoft SQL nedir?

CEVAP:SQL Server’i anlatmak için öncesinde veritabanı nedir sorusuna yanıt vermek gerekir.
Örnek: Türkiye’de yaşayan herkesin tüm bilgilerinin kaydedildiği bir sistem düşünün(Nüfus Daireleri) ve bu sistemde siz 60 milyon kişiden sadece bir kişiyi arıyorsunuz örneğin “Denizli’de oturan 30 yaşında ARH+ kana sahip olan ve erkek.”
Tüm nüfus bilgilerinin tutulduğu bilgisayar ortamına veritabanı diyebiliriz. Bu veritabanı içinden tutarlı ve sağlam bilgiler getirebilecek ve aynı zamanda tüm verilerin güvenliğini sağlayacak…sistemi de veritabanı sunucusu olarak nitelendirebiliriz.
Bilgisayar sistemleri üzerinden veritabanları üzerindeki herhangi bir veriyi(işlenmiş bilgi) bulmak için kullanılan sorgulama dillerinden birinin ismi de”SQL(Yapısal Sorgulama Dili)dir.
Yani Veritabanlarını tutan,yöneten ve sorgulamamız için gerekli olan yapıya sahip olan Microsoft sunucu sistemin ismi Microsoft SQL Server’dir.

SORU:Windows MEdıa Connect Nedir?

CEVAP:Windows Media Connect’i yüklediğinizde, Windows XP bilgisayarınızda bulunan müzik, resim ve videoları UPnP protokolünü destekleyen aygıtlara aktarabilirsiniz. Bunlara dijital ses alıcıları, bağlı DVD oynatıcılar, televizyon bağlantı kutuları ve diğerleri dahildir. Şu an bilgisayarınızda muhtemelen Media Connect 2.0 kurulmuştur.

SORU: Bilgisayara aynı anda 2 antivirüs programı yükleyebilir miyim? herhangi bir zararı olur mu?

CEVAP: Genelde birden fazla antivirüs programı yükleme önerilen bir işlem değildir. Hatta bazı antvirüs programları diğerini virüs gibi görürler ve diğer programı çalışmaz hale getirirler.

SORU: Movie Maker’i nereden bulabilirim?

CEVAP: Windows XP için Movie Maker 2.1′i download etmek için Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp özelliklere gelebilir ve bu bölümden Otomatik Güncelleştirmeleri seçerek aktif hale getirebilirsiniz.
Movie Maker 2.1 Windows XP Service Pack 2 (SP2) ile beraber gelen bir program bu nedenle Service PAck 2 yüklemeniz gerekiyor. Bilgisayarınızda Başlat–>Programlar–>Windows Update’i seçerek te Windows Update sitesine ulaşabilir ve sisteminizi Windows Xp Service Pack 2′ye yükseltebilirsiniz.

SORU: 21 23 ve 80 portlarım açık olarak gözüküyor başka ip leri taradığım vakit ya 21 yada 23. portun açık olduğunu görüyorum bu açık portları nasıl kapatabilirim

CEVAP: 21 ve 23 .port ftp ve telnet portudur, bu hizmetleri çalıştırıyorsanız portlar otomatik olarak açılır, çalışan servisleri(telnet servisi) durdurmanız veya firewall kullanmanızı öneririm

SORU: Masaüstü ekranım benım ters dondu ben onu nasıl düzeltebilirim acaba iyi yayınlar

CEVAP: Bir çok ekran kartının özelliği olarak ekranda yön değiştirme işlevi var, CTRL + yön tuşları ile değiştirebilirsiniz veya ekran kartı özelliklerinde hangi tuş kombinasyonu ile düzeltiliyor ise bulmanız gerekebilir.

SORU: Win XP Home Edition kullanıcısıyım.Bilgisayarımda asp çalışmak istiyorum.Bunun için Bilgisarımda IIS yi Windows bileşenlerinde bulamıyorum.Home Edition da IIS bulunmuyor mu?Eğer yoksa alternatifi var mı?

CEVAP: Home edition da personel web server , IIS kurulmaktadır, ve Professional versiyonu kurmanız gerekmektedir, fakat registry ve system dosyalarında yapılan değişiklikler ile yasal olmayan müdahaleler ile bu mümkün olabilmektedir.

SORU: laptop ile bilgisayar arasında nasıl veri aktarabilirim? Dört portlu adsl modem ve eternet kartları, çapraz ,düz eternet kablolarım var fakat birbirini görmüyor.Ne yapabilirim?

CEVAP: 2 bilgisayar arasında hiç bir ek donanıma gerek duymadan sadece ethernet kartlarını kullanarak çapraz kablo ile bağlayarak veri alışverişi yapabilirsiniz, 4 portlu adsl modeminizi de kullanabilirsiniz, fakat kabloları taktıktan sonra ip adresi ayarlamanız gerekmektedir, örneğin 1.pc ye 192.168.1. 1.pc ye 192.168.1.2 verebilirsiniz, subnet mask ları otomatik ayarlıyacaktır, Bu ip adreslerini vermezseniz otomatik ip adresi almayı bekler ve bir süre sonra ip yazmasanız bile 169.254.x.x şeklinde APIPA denilen ip leri alır ve bilgisayarlar birbirini görür

SORU: Bilgisayarımdaki disk temizleme ve disk birleştirme işlemini hangi sıklıkla yapmam gerekir. Disk birleştirme işlemi sıklıkla yapılırsa zarar verirmi?

CEVAP: Disk birleştirmeyiyapmanın belirli zamanlarda yapılması tavsiye edilir fakat bir süre söylemekten daha uygun olanı disk birleştiriciyi istediğiniz zaman örneğin 2-3 haftada bir çalıştırmaktır, başlattığınızda diskinizi inceler ve size disk birleştirme yapmanız ile ilgili bilgiyi verir, diskinizin ihtiyacı var ise yapmanız gerektiğini belirtir.

SORU: Bilgisayarımıza birden fazla browser yüklemek zararalı olur mu?

CEVAP: Hayır hiçbir zararı olmaz fakat bir tanesini varsaylıan browser olarak ayarlarsınız istediğiniz programı kullanmak sizin seçiminize kalır

SORU: Sildiğim bir program kalıntısını geri dönüşüm kutusunun içinden silemiyorum.çöp kutusunun içi boş ama simgesi dolu gözüküyor.güvenli modda denedim,yardımcı program kullandım olmadı.

CEVAP: Çok sık rastlanılan bir durum, masaüstünde boş bir klasör oluşturup sildikten sonra tekrrçöp kutusunu boşalttığınızda tamamen silindiğini göreceksiniz.

SORU: xp kullanıyorum ve ayrı bir program indirmeden windows ile faks yollayabilirmiyim

CEVAP: Faks işlemleri için denetim masasından program ekle kaldır a girdikten sonra Windows bileşenleri altında faks servislerini kurarsanız istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

SORU: Sorunum bilgisayarıma truva atı girdi. adı win32:mytob-PS anvirüs programı olarak sadece avast ı kullanıyorum. bu virüsü nasıl temizleyebilirim ve başka önereceğiniz antivürüs programları neler?

CEVAP: Antivirüs programınızı güncel tutmanız ilk tavsiyedir, Avast programı oldukça başarılı çalışıyor güncellediğiniz durumda işinizi görecektir,

SORU: Masa üstünde hiç bir öğemi göremiyorum ve fare sağ tıklattığımda hiçbir şey çıkmıyor

CEVAP: Windows açılışında çalışan bir exe olan explorer.exe ile ekranda masaüstünü ve simgeleri görürsünüz , sistem zarar gördüğünde ise bu dosyaya erişemiyebilir, ekranda görüntü var iken ctrl+alt+del ile görev yöneticisini açıp yeni görev i seçtikten sonra komut satırında explorer.exe yazarak onayladıgınızda masa üstü simgeleri gelmesi gerekmektedir.,bu işlemi yaptıktan sonra regedit ile registry ye girmelisiniz ve anahtarını arattırıp değerine explorer.exe yazmalısınız

Aöf Temel Bilgi Teknolojileri Vize Soruları

Hanqi YıL Çıktıqını BiLmiyorum MaaLeSef…

1) Bir şeyin ya da olayın belirli bir özelliği aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A)Bilgi
B)Fikir
C)İlim
D)Malumat
E)Seçenek

2)Aşağıdakilerden hangisi günümüzde bilginin öneminin artmasının sebeplerinden biridir?
A)Tarımın gerilemesi
B)Enerji kaynaklarının gerilemesi
C)Bilgi işlem teknolojilerinin gelişmesi
D)Büro işlerinin önem kazanması
E)Boş zamanımızın artması

3)Bilgisayarlı bir bilgi işlem sürecinde aşağıdaki işlemlerin hangisinin bilgisayar kullanılmadan gerçekleştirilmesi bir soruna yol açmaz?
A)Kaydetme
B)Saklama
C)İletme
D)Hesaplama
E)Sınıflandırma

4)Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A)Çoğunluk geçimini sembol işleyerek kazanır
B)Temel enerji kaynağı fosil yakıtlardır
C)Toplumsal aşamanın sembolü büyük bilgisayar merkezleridir
D)Zenginlik kaynağı topraktır
E)Zaman tabiatın ritmine göre düzenlenir

5)Bilgisayarın herhangi bir alanda işlemek durumunda olduğu bilgilerin saklandığı bellek aşağıdakilerden hangisidir?
A)Salt Okunur Bellek
B)Rassal Erişimli Bellek
C)Ana Bellek
D)İşlemci
E)Yardımcı Bellek

6)Ekranda çeşitli noktaları çeşitli biçimlerde uyarlanarak bilgisayara bilgi ya da tercihleri ulaştırmayı sağlayan cihaz aşağıdakilerden hangisidir?
A)Fare
B)Klavye
C)Yazıcı
D)Veri Yolu
E)Disk

7)Top biçimindeki parçasının elle döndürülmesi sayesinde bilgisayara veri girişini sağlayan bilgisayar birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A)Yazıcı
B)Disket
C)İz topu
D)Klavye
E)Optik Fare

8)Bir satırı bir kerede basan yazıcı türü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Satır Yazıcı
B)Sayfa Yazıcı
C)Lazer Yazıcı
D)Nokta Vuruşlu Yazıcı
E)Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı

9)Bilgisayar bileşenlerin eşgüdümünü sağlamak için gereken bilgileri sağlayan bağlantı aşağıdakilerden hangisidir?
A)RAM
B)İşlemci
C)Veri Yolu
D)Adres Yolu
E)Denetim Yolu

10)Aşağıdakilerden hangisi belirli bir işi gerçekleştirmesi için bilgisayara verilen komutların toplamıdır?
A)Yazılım
B)Donanım
C)Bilgisayar Sistemi
D)Bilgisayar Programı
E)Bellek

11)Aşağıdakilerden hangisi bir yazılımdır?
A)Derleyici
B)Bilgi
C)Yazıcı
D)İşlemci
E)Klavye

12)Hazır bordro programları ne tür bir programdır?
A)Derleyici Yazım
B)Yorumlayıcı Yazım
C)Büro Yazılımı
D)İşletim sistemi
E)Uygulama Yazılımı

13)Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ana Bellek
B)Büro Yazılımı
C)Derleyici
D)İşletim sistemi
E)İşlemci

14)Aşağıdakilerden hangisi hızlarına göre bellek türlerinden biri değildir?
A)Yüksek hızlı önbellek
B)Ana Bellek
C)Arka Bellek
D)İkincil Bellek
E)Sanal Bellek

15)Masa üstünde bulunan simgelerin görünümünü değiştiren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
A)Arka Plan
B)Ekran Koruyucu
C)Efektler
D)Web
E)Ayarlar

16)Bir işletmede aynı anda birden fazla kullanıcının bilgisayar kaynaklarından yararlanması için kullanılabilecek işletim sistemi türü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Gerçek zamanlı işletim sistemi
B)Tek kullanıcı-tek görev işletim sistemi
C)Tek kullanıcı-çoklu görev işletim sistemi
D)Çoklu kullanıcı işletim sistemi
E)Standart işlem işletim sistemi

17)Masaüstü zemininin değişik resim desenlerle görüntülenmesini sağlayan görüntü özelliği seçeneği aşağıdakilerden hangisidir?
A)Arka plan
B)Ekran Koruyucu
C)Görünüm
D)Efektler
E)Ayarlar

18)Açık olan pencereler arasında gezinmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A)Giriş+Sekme
B)Alt+Shift
C)Giriş+F1
D)Ctrl+Alt
E)ALT+Sekme

19)Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak farklı biçimlerde göstermek gibi komutları içeren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
A)Düzen
B)Geri al
C)Ekle
D)Biçim
E)Görünüm

20)Kes,Kopyala,Yapıştır komutları aşağıdaki menülerin hangisinde yer alır?
A)Araçlar
B)Biçim
C)Dosya
D)Düzen
E)Görünüm

21)Farenin çalışmaması durumunda yardım almak için aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmalıdır?
A)Klavyedeki F1 tuşuna basmak
B)Klavyedeki F10 Tuşuna basmak
C)Yardım menüsünden Bu Nedir? Komutuna tıklamak
D)Yardım menüsünden Ofis Yardımcısı menüsünü tıklamak
E)Yardım menüsünden Ofis Yardımcısını Göster menüsünü tıklamak

22)Seçili bir metni klavyeden kopyalayabilmek için kullanılacak kısayol aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ctrl+A B)Ctrl+C C)Ctrl+N D)Ctrl+S E)Ctrl+X

23)Seçili metinlere uygulanan tüm stil yada biçimlerin iptal edilerek metnin eski durumuna dönmesini sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?
A)Gönder
B)Kaydet
C)Temizle
D)Metin kutusu
E)Dipnot

24)Yazılan metindeki karakter ve paragraf özelliklerini düzenlemek için kelime işlemcinin hangi menü elemanı kullanılmalıdır?
A)Dosya B)Düzen C)Ekle D)Biçim E)Araçlar

25)Aşağıdakilerden hangisi kelime işlemcilerin daktiloya göre üstünlüklerinden biri değildir?
A)Metinleri sonradan kullanabilmek için saklamak
B)Sayfalar üzerine numara yazmak
C)Yaratılan belgeye metin eklemek
D)Yazıları blok halinde sağa sola yaslamak
E)Karakterleri ve görünümleri değiştirebilmek

26)Aşağıdakilerden hangisi kelime işlemcilerde metinlerin yazıldığı ve düzenlendiği alandır?
A)Paragraf
B)Sayfa
C)Cümle
D)Kelime
E)Karakter

27)Aşağıdakilerden hangisi işlem tablolarının yardımcı olduğu konulardan biri değildir ?
A)Farklı verileri düzenlemek
B)İlişkileri tablo halinde sunmak
C)Verileri farklı biçimlerde işlemek
D)Sonuçları yorumlamak
E)Tabloları düzenlemek

28)B1’den B3’e kadar olan hücrelerdeki değerleri ile A1’den A4’e kadar olan hücrelerdeki değerlerden çıkarmak için nasıl bir formül yazılmalıdır?
A)(B1:B3)-(A1:A4)
B)=(A1:A4)-(B1:B3)
C)=A1-A4-B1-B3
D)=A1:A4-B1:B3
E)(A1+A2+A3+A4)-B1+B2+B3

29)Herhengi bir veriyi girebilmek için yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir?
A)Çalışma sayfasını düzenlemek
B)Formülleri düşünmek
C)Etiketleri yazmak
D)Hücreyi aktif hale getirmek
E)Değeri klavyeden girmek

30)Sütun genişliğini fareyi kullanarak aktarmak için yapılması gereken ilk işlem nedir?
A)Sütunun seçilmesi
B)Sütunu sürükle düğmesine basılması
C)Sütunun ilk hücresinin aktif hale getirilmesi
D)Sütun etiketinin yan kenarına imlecin getirilmesi
E)Sütun üzerindeyken imlecin basılı tutularak sağa-sola sürüklenmesi

CEVAP ANAHTARI
1)A 11)A 21)A
2)C 12)E 22)B
3)C 13)D 23)C
4)A 14)C 24)D
5)C 15)C 25)B
6)A 16)D 26)B
7)C 17)A 27)E
8)A 18)E 28)B
9)E 19)E 29)D
10)D 20)D 30)E

Etiketler:temel bilgisayar soruları temel bilgisayar soruları ve cevapları temel bilgisayar sınav soruları temel bilgisayar sınav soruları ve cevapları genel bilgisayar soruları işletim sistemi soru ve cevapları temel bilgisayar test soruları bilgisayar işletim sistemleri soru ve cavapları bilgisayar kursu soru ve cevapları temel bilgisayar soru ve cevapları bilgisayar dersi movie maker konusuyla ilgili test soruları temel bilgisayar test soruları ve cevapları bilgisayar sistemi test soruları ofis soru ve cevapları basit bilgisayar kursu soruları ve cevapları temel bilgisayar sınavı soruları bilgisayar ekranında sınır dışı basit bilgisayar soruları movie maker ile ilgili test soruları windovs işletimsistemleri soru ve cevapları
Temel parçacık: Temel parçacıklar bilinen hiçbir alt yapısı olmayan parçacıklardır. Bu parçacıklar evreni oluşturan maddelerin temel yapıtaşıdır.
Temel Reis: Popeye veya Türkçe dublajda bilinen adıyla Temel Reis Elzie Crisler Segar'ın oluşturduğu dünyaca ünlü, ıspanak yiyerek güçlenen çizgi roman karakteridir.
Temel İçgüdü: Temel İçgüdü; (İngilizce orijinal adı: Basic Instinct) 1992 yılı ABD yapımı filmdir. Yönetmenliğini Paul Verhoeven yapmıştır.
Temel kuvvet: Fizikte Temel kuvvet, Temel güç veya Temel etkileşim parçacıkların birbirleri ile etkileşimlerinin işleyiş biçimidir.
Video oyunu: Video oyunu, bilgisayar veya oyun konsolu gibi görüntü sinyali gönderen bir video ile görsel bir kullanıcı arayüzü (televizyon, monitör vs.) kullanılarak oynanan oyun türü.
Bilgisayar bilimi: Bilgisayar bilimi, bilgi ve hesaplamanın kuramsal temellerini ve bunların bilgisayar sistemlerinde uygulanabilmeleri sağlayan pratik teknikleri araştıran bir bilim dalıdır.
Bilgisayar mühendisliği: Bilgisayar mühendisliği, temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veritabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.
Yazılım: Yazılım (İng. software), değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makina komutlarıdır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir